پوست کیوی برای چی خوب است ؟ | خواص خوردن کیوی با پوست ؛ چند علت برای اینکه کیوی را با پوست بخوریم
به گزارش روبرونیوز، اکثر افراد هنگام خوردن کیوی پوست آن را میگیرند و دور میاندازند، اما آیا میدانستید که میتوانید پوست کیوی را هم بخورید؟ درست است! برای شنیدن برخی از مزایای اثبات شده پوست کیوی ادامه مطلب را بخوانید.
حقایق تغذیهای پوست کیوی
پوست کیوی بسیار مغذی است و برخی مواد مغذی اصلی آن عبارتند از:
۱. فولات
فولات (اسید فولیک) که به عنوان ویتامین B۹ نیز شناخته میشود، یک ویتامین محلول در آب از گروه ویتامینهای B کمپلکس است. بدن برای تشکیل گلبولهای قرمز خون و رشد و عملکرد سلولهای سالم به این ویتامین نیاز ضروری دارد.
فولات همچنین میتواند به رشد لوله عصبی کودک در مغز و نخاع در دوران بارداری کمک کند. این ماده غذایی تاحدودی میتواند به جلوگیری از ناهنجاریهای مادرزادی مانند اسپینا بیفیدا کمک کند.
۲. فیبر
فیبر بخشی از کربوهیدرات غذا است که تجزیه نمیشود. در حالی که اکثر کربوهیدراتها به مولکولهای قند تجزیه میشوند، فیبر بدون هضم از دستگاه گوارش عبور میکند.
۳. ویتامین C
ویتامین C یک ویتامین محلول در آب است (در آب حل میشود) که عمدتا به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و تقویت کننده سیستم ایمنی شناخته شده است. اغلب با توانایی آن در تسکین عفونتهای ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا مرتبط است.
۴. ویتامین E
ویتامین E یک ویتامین محلول در چربی (جذب شده توسط چربی) و یک آنتی اکسیدان قوی است که برای سلامت سیستم ایمنی مورد نیاز است.
۵. پلی فنولها
دستهای از مواد شیمیایی هستند که به طور طبیعی در گیاهان وجود دارند و به مادهی شیمیایی گیاهی گفته میشود. پلی فنولها ترکیبات گیاهی مفیدی هستند. پلی فنولها شامل فلاونوئیدها، اسید فنولیک، لیگنان ها، رسوراترول و آمیدهای پلی فنولیک هستند.
فواید کیوی برای پوست
در ادامه چند دلیل عالی آوردهایم که باعث میشود با خیال راحت کیوی را همراه با پوست بخورید:
۱. کیوی سرشار از آنتی اکسیدان است
آنتی اکسیدانها ترکیبات طبیعی هستند که به مبارزه با رادیکالهای آزاد در بدن کمک میکنند. اگر رادیکالهای آزاد جمع شوند، ممکن است منجر به وضعیتی به نام استرس اکسیداتیو شوند که ممکن است خطر آسیب سلولی و توسعه بیماری را افزایش دهد.
پوست کیوی منبع عالی از آنتی اکسیدانهای مختلف است. تحقیقات نشان میدهد که سطح آنتی اکسیدان در پوست کیوی بیشتر از سطح آنتی اکسیدان موجود در خود میوه است.
پوست کیوی منبع خوبی از ویتامین C است، یک ماده مغذی محلول در آب که نشان داده شده است که با استرس اکسیداتیو در جریان خون و در سلولها مبارزه میکند.
میوههای کیوی طلایی یا زرد ممکن است ویتامین C بیشتری نسبت به نوع سبز آن فراهم کنند. (کیوی زرد یا طلایی یا آناناسی طعم گرمسیری آن قویتر است و پوست آن کُرک ندارد و نرم است. میوهٔ این نوع کیوی زرد است. کُرک نداشتن پوست کیوی زرد باعث میشود بیشتر قابلخوردن به نظر برسد. کیویها بسته به مناطقی که در آن پرورش داده میشوند انواع گوناگونی دارند که باعث میشود طعمهایی نسبتاً متفاوت داشته باشند و از نظر مواد مغذی نیز کمی متفاوت باشند.)
ویتامین E یکی دیگر از آنتی اکسیدانهای قوی در پوست کیوی است که میتواند با رادیکالهای آزاد درون غشای سلولی مبارزه کند.
خوردن کیوی با پوست میتواند سطح آنتی اکسیدان شما را تا ۳۲ درصد افزایش دهد.
پوست کیوی همچنین منبعی باورنکردنی از پلی فنولها است که تا ۳۰ درصد از این آنتی اکسیدانهای ضروری را تامین میکند.
۲. پوست کیوی میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند
سیستم ایمنی مکانیسم دفاعی بدن در برابر عوامل بیماری زا مانند ویروس ها، باکتری ها، قارچها و انگلها است. سیستم ایمنی بدن شبکهای از سلول ها، بافت ها، اندام ها، پروتئینها و سایر مواد شیمیایی را در بر میگیرد تا اطمینان حاصل شود که هیچ مهاجمی زنده نمیماند. در حالی که بدن به گونهای طراحی شده است که به تنهایی از شما محافظت کند، برخی از غذاها حاوی مواد مغذی خاصی هستند که نشان داده شده است عملکردهای ایمنی را تقویت میکنند. کیوی و پوست آن از جمله این غذاهاست.
منبع: cleveland clinic